HGSKart | Konular | Kitaplar

2013 aktif konular listesi

Hangi araç için ne kadar vergi ödenecek?

  • Himmet

"Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği'' Resmi Gazete'de yayımlandı.


Motorlu Taşıtlar Vergisi tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Otomobil ve benzeri araçlar için 2013 yılında 56 lira ile 18 bin 803 lira arasında vergi ödenecek.

Otomobil ve benzeri araçlar için 2013 yılında yıllık 56 lira ile 18 bin 803 lira arasında değişen tutarlarda vergi ödenecek.

Maliye Bakanlığı'nın ''Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği'' Resmi Gazete'nin 4'üncü mükerrer sayısında yayımlandı.

Muhteşem Yüzyıl'ın Şah Sultanı Deniz Çakır OLdu


Muhteşem yüzyıl dizisine bu hafta şah sultan karakteri dahil oluyor..Hatice sultanın daveti üzerine saraya gelecek olan ablası şah sultan karakterini Önce yahşi cazibe nin cazibesi aslıhan gürbüz oynayacak denmişti.. fakat son anda anlaşamayınca yaprak dökümünün ferhundesi Deniz Çakır şah sultan oldu..

Geçen hafta Aslıhan Gürbüz’ün oynamayı kabul ettiği ancak son anda anlaşma şartlarından dolayı imza atmadığı öğrenilen Şah Sultan rolünü Deniz Çakır oynayacak.

90 KM'yi geçenler 319 TL ceza ödeyecek !

  • Himmet

Yeni hız koridoru uygulamasıyla 90 km'nin üzerine çıkan araç sürücülere 319 TL ceza kesilecek..

İstanbul'da Ataköy sahil yolu ile Bağdat Caddesi’nde pilot uygulamasının yapıldığı hız koridoru sistemde, iki nokta arasındaki hız ortalamasının üzerine çıkanlara ceza kesilecek.

EDS sisteminin ilk kameraları E-5 karayolunda Bahçelievler ve İncirli mevkiine yerleştirildi. Sistem sadece ceza kesilmesi için değil aynı zamanda trafik yoğunluğunun daha önceden tespit edilmesi için de kullanılacak.

Milli Piyango 2013 Çekiliş Sonuçları Tam Liste


Herkesin hayalini süsleyen 45 milyonluk ikramiye bileti kime çıktı..kimler milli piyango çekilişinden para kazandı.Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen, "2013 Yılbaşı Özel Çekilişi"nde rekor ikramiye 45 milyon TL'yi kazandıran numaralar çekildi.

Amorti ve 1 milyon, 2 milyon ve 5 milyon TL kazanan numaralar da belli oldu

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde 45 Milyon TL'lik büyük ikramiye çeyrek bilete vurdu.

Biletlerin satıldığı iller, İstanbul, İzmir, Muğla ve Adana olarak açıklandı.

Kahperengi Dizisi Adını Neden Değiştirdi


Uzun zamandır ekranda olamayan Özgü Namal ın yeni dizisi kahperengi dizisi adını değiştirdi..Hande Altaylı'nın "Kahperengi" adlı kitabından televizyona uyarlanan dizinin ismi "Merhamet" olarak değiştirildi.

Başrollerinde Özgü Namal ve İbrahim Çelikkol'un oynadığı Most Yapım imzalı "Merhamet" dizisinin ismi "Kahperengi" olarak belirlenmişti. Ancak yapım şirketi dizinin isminden oluşabilecek tepkileri azaltmak için dizinin ismini "Merhamet" olarak değiştirme kararı aldı.

Medeczane SGK E-Reçete Girişi

Devlette e-dönüşüm devam ediyor. Reçeteler de artık tamamen online olarak kaydedilecek.. Konu ile alakalı detaylı bilgilerin yer aldığı aşağıdaki adrese tıklayabilirsiniz.



SGKda ilaç yolsuzluklarının önüne geçmek için büyük bir çalışma başlatıldı.. E-Reçete sistemi adıverilen bu çalışma 1 ocak itibari ile mecburi hale geliyor..


Doktorlar hastaların reçetelerini internet sistemine ekleyecek, eczanelerde tc kimlik ile istedikleri eczaneden e-reçete sistemi ile ilaçlarını alabilecekler.

Medeczane olarakta bilinen sistemi hakkında detaylı bilgiyi aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

medeczane.com

Ebordro kişi bordrosu maaş sorgulama

Bütün memurlar maaşlarının bordrosunu tek bir merkez üzerinden sorgulayabilmekte. Açılan Giriş Formuna T.C. Kimlik No , memuriyet Sicil No ve Emekli Sicil No girdikten sonra Yıl-Ay ile İstihdam Tipini seçmeniz yeterlidir. Maaş bordronuz hemen açılacaktır..

Maaş sorgulaması için buraya tıklayınız




ÖNEMLİ:
- Memuriyet Sicil No öğrenmek için buraya tıklayınız
- Emekli Sicil No öğrenmek için buraya tıklayınız

HGS Borç Sorgulama

Hızlı geçiş sistemi ile otoban ve köprü gişelerinde bekleme devri bitiyor. 31 ocaktan itibaren HGS mecburi..

HGS hakkında detaylı almak için aşağıdaki adrese ziyaret ediniz.

Hgs Bakiye Sorgulama Sorgulama için buraya tıkla



Hgs Bakiye Sorgulaması Nasıl Yapılır?

HGS ürünü satış işlemlerinde müşterinin beyan ettiği ve sisteme girilen GSM numarasına müşterinin bakiyesinin azalması durumunda sistem üzerinden otomatik mesaj gönderilecektir. Hgs Bakiye Sorgulamada daha genis bilgiyi HGS Müşteri Hizmetlerinden edinebilirsiniz...

Hastane Randevu MHRS Giriş Ekranı

Hastalıklarınız için şifalı bitkilerde çare aradığınız kadar öncelikli olarak doktora gidip tedavi olmayı seçmeliyiz..

Tedavi için online randevu alablirsiniz.

Sağlık bakanlığının sağlıkta dönüşüm projesi olan MHRS sistemi ile online ücretsiz istediğiniz devlet hastanesinden randevu alabilirsiniz.

Online Randevu Almak için Tıklayınız



MHRS adresine giriş için yukarıdaki linke tıklayarak işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Tarım İşletme Kayıt Sistemi Tikas Giriş

Tikas giriş için tıklayın

Tikas yani tarım işletme kayıt sistemi Avrupa Birliği gerekleri göz önüne alınarak Çiftçi Kayıt Sistemi oluşturuldu..
TİKAS Nedir?

Tarımsal işletmelerin (hanehalkı ve kurumsal) adres ve kimlik bilgileri ile işletme büyüklük ve tipini belirlemeye yarayacak karakteristiklerin yer aldığı veri tabanıdır.


TİKAS’ın Amacı Nedir?